Naturcup Blog
Sterilizálás PDF Nyomtatás E-mail

Sterilizálás

Az intimkehely sterilizálására több módszer van:

1. Forralás:
ezt ajánlja sok gyártó. Tényleg egyszerű, viszonylag gyors is, legelőször én is így csináltam, mielőtt még használatba vettem volna, de... Vegyek egy külön edényt csak ez miatt? Mert ugye nem szívesen főznék semmit abban a fazékban, amiben amúgy ezt forralgatom.
1.B

Mikrós sterilizálás (ami tulajdonképpen a forralásos módszer, de sokkal egyszerűbb és gyorsabb)

A legújabb kedvencem a Yuuki mikrós sterilizáló pohara. Mióta megvan, ezt használom.

Nem kell külön edényt venni, nem kell őrizni, csak beletenni a vizet a megfelelő jelig, beledobni a kelyhet, és irány a mikró 5-6 percre.

Mikrós sterilizáló pohár menstruációs kehelyhez

2. Sterilizáló tabletta (pl. Milton):
Több helyen találkoztam vele, lelkesen írták, hogy ez mennyivel jobb, mint a forralás, és hogy milyen gazdaságos, mert 1 tablettának csak az 1/20-ad része kell egy alkalomra. Majdnem meg is rendeltem egy dobozzal, de aztán azon kezdtem gondolkozni, hogy fogom feldarabolni, és hol fogom tárolni a darabkákat, így ezt is elvetettem.

És akkor jutott eszembe, hogy miért ne lehetne folyadékkal sterilizálni, mint a cumisüvegeket anno?

Írtam a Naturcup gyártójának, és a Chicco sterilizáló folyadék forgalmazójának, mindkettőtől azt a választ kaptam, hogy nyugodtan használjam, a használati utasítás betartása mellett nem fog kárt tenni a szer a szilikon anyagában. Íme, az általam legegyszerűbbnek tartott sterilizálási mód:

3. Steriláláló folyadék (pl. Chicco):

Kell hozzá:
- 1 üveg sterilizáló folyadék (ez az általam használt Chicco esetében 1 literes mennyiség 200 alkalomra elegendő)
- 1 kicsi (250 ml-es) befőttes üveg - ilyen biztosan akad otthon mindenkinél
- 1 db 5 ml-es mérőke - lehet fecskendő, mérőpohár, stb. Én egy valamilyen gyógyszerhez mellékelt mérőpoharat használok.

sterilizing naturcup

 

A használati utasítás szerint kiszámoltam, hogy a 250ml-es üveghez 5ml sterilizáló folyadék szükséges. A kis mérőpohárral könnyedén kimérem, beleöntöm az üvegbe, feltöltöm vízzel, beleteszem az intimtölcsért, és fél órát hagyom lubickolni benne. Lehet, hogy nem a leggyorsabb, de nem kell ott állni mellette, nehogy elforrja a vizet, vagy aggódni, hogy esetleg nem pontosan aprítottam fel a tablettát. 
Zöld Hétfő PDF Nyomtatás E-mail

Ingyenes szállítási nap!!!

Mi is csatlakoztunk a  ingyenes szállítási nap mozgalomhoz.

 

A "Zöld Hétfő" napokon a banki átutalással vagy PayPal-on előre fizetett rendelések szállítási díját mi fizetjük, amennyiben a rendelés értéke (szállítási díj nélkül) 5.000 Ft felett van, a szállítási cím Magyarországon van, és megfelel az ajánlott levélként történő postázás.
Utánvétes fizetés esetén NEM, itt az ingyenes szállítási díjhoz szükséges rendelési érték 20.000 Ft.

 
ikonkartya PDF Nyomtatás E-mail

ikonkartya

Ikon Kártya ügyfélszolgálat elérhetősége itt

 

Tudnivalók Ikon Kártya tulajdonosoknak

A Naturcup.hu Webáruház az Ikon Kártya használóknak 500 Ft kedvezményt ad a termékek árából.

A kedvezmény más akciókkal, kedvezményekkel NEM ÖSSZEVONHATÓ!!!

 

A kedvezmény igénybe vételének módja:

1. A vásárlás a pénztárba lépésig a szokásos módon zajlik: tedd a temék(ek)et a kosárba, majd a "ha van kupon kódja, írja be ide" mezőbe írd be, hogy ikon. A rendszer ez után automatikusan levonja a kedvezményt a termék(ek) árbából.

2. A "Pénztár" lépéseit követve add meg a szállítási címet, szállítási módot, fizetési módot, és végül, mielőtt rögzítenéd a megrendelést, a szöveges megjegyzés mezőbe írd be az Ikon Kártyád számát. A kedvezményre való jogosultságot ez alapján tudjuk ellenőrizni.

3. A "Rendelés jóváhagyása" gombra kattintva véglegesítsd a megrendelést.

 
Hogyan tisztítsd az intim kelyhet PDF Nyomtatás E-mail

Szintén egy WIKI cikk...

Hogyan tisztítsd az intimkelyhet

from wikiHow - The How to Manual That You Can Edit
A menstruációs kehely egy szilikonból készült kehely, melyet az eldobható tamponok és intimbetétek helyett használhatunk. Mivel a kehely többször használható, szükség van arra, hogy megtisztítsuk használat közben, és a menstruációk között.

Lépések

 1. Menstruáció alatt mosd meg a kelyhet. A szilikonon nem tapadnak meg a baktériumok, így elegendő vízzel megmosni, mielőtt visszatennénk. Ha nagyon gondosak szeretnénk lenni, használhatunk illatmentes szappant vagy intim szappant. (Más szappanok irritálhatják a hüvelyt.) Ha szappannal mosod meg, alaposan mosd le róla a szappant, és bizonyosodj meg arról is, hogy a légrésekben (a kehely felső pereme alatt lévő apró lyukak) ne legyen víz vagy szappan.
 2. Válassz egy módszert, amivel a ciklus végén sterilizálod a kelyhet. (Közvetlenül a menstruáció előtt is megteheted ezt.)
  • Forrald a kelyhet egy edényben. (Vedd figyelembe a gyártó utasítását a forralási időt illetően.) Figyelj arra, hogy elegendő mennyiségű vízben forrald a kelyhet, végig lebegjen, mert ha leér az edény aljára, megéghet vagy megolvadhat. Forralás után hagyd kihülni, szárítsd meg egy papírtörlővel vagy törölközővel, és tedd a helyére.
  • Töröld át a kehely teljes felszínét egy alkoholba mártott vattával. (Gyógyszertárban tudsz erre a célra alkoholt venni.) Ha kész, várd meg, míg megszárad. Ha megszáradt, öblítsd ki tiszta vízzel, szárítsd meg újra, és tedd el a helyére.
  • (A cikkben nem szerepel, de több gyártó ajánlja a Milton sterilizáló tablettával történő sterilizálást is.)
 3. Tüntesd el a foltokat a kehelyről. Ha kezd elszíneződni, van néhány módszer, amivel meg lehet szabadulni a foltoktól. Az egyik módszer az, hogy tisztítás után a napon szárítsd meg. Átsúrolhatod egy kis szódabikarbónával és hideg vízzel is, vagy áztasd be néhány órára hidrogén-peroxidba. (Ezt csak nagyon félve írtam le, a gyártól oldalain nem olvastam sehol.)
 4. Amikor nincs használatban, tárold kis, tiszta helyen. Jó példa erre a vászontasak, amit a legtöbb kehelyhez mellékel a gyártó. (A cikkben nem szerepel, viszont több gyártónál olvastam, hogy ne tárold légmentesen záródó műanyag dobozban!)

Tippek

 • Ha úton vagy, legyen nálad nedves intim-törlőkendő, vagy hipoallergén nedves bébi-törlőkendő. Több fajta is van, amit egyesével csomagolnak, így könnyen be tudod dobni a táskádba. Antibakteriális törlőkendőt használhatsz a kezed tisztítsára, de az intim területeken és a kelyhen ne használd, mert irritációt okozhat. Ha elegendőnek érzed, hogy tiszta vízzel mosd ki, legyen nálad egy kis üveg víz. Ha semmi sincs nálad, töröld át egy vécépapírral a kelyhet, és a következő alkalommal, amikor tudod, mosd meg alaposan.
 • Ha háziállataid vannak, olyan helyen tárold, ahol nem férhetnek hozzá. A kutyának rágcsálni való játéknak tűnhet. Az állatok érezhetik a menstruációs folyadék szagát, ezért (főleg a mosatlan kelyhet) ne hagyd olyan helyen, ahol elérhetik.

Figyelmeztetések

 • Ne használj a kehely tisztításához illatosított vagy antibakteriális szappant. Irritálhatják a hüvely érzékeny bőrét, vagy akár gombás fertőzést is okozhatnak.
 • Ne forrald túl a kelyhet, mert megolvadhat vagy megéghet. Mindig lebegnie kell forralás közben a vízben, ne érjen az edény aljához. Nincs általánosan javasolt forralási idő, mert minden kehely anyaga más lehet, vedd figyelembe a gyártó utasításait.
 • Ne használj szokatlan tisztítási módokat. Ha olyasmit használsz, mint pl. a teafa olaj vagy más illóolajat, higítsd egy kicsit. Legyél óvatos, mert kárt is tehetsz a kehelyben.

Amire szükséged lehet

 • Intimkehely
 • Egy edény a forraláshoz
 • Alkohol (gyógyszertári) és vattapamacsok
 • Vászontasak a tároláshoz
 • Nedves törlőkendők vagy egy üveg víz, ha úton vagy

Kapcsolódó wikiHows

Article provided by wikiHow, a wiki how-to manual. Please edit this article and find author credits at the original wikiHow article on How to Clean a Menstrual Cup. All content on wikiHow can be shared under a Creative Commons license.


 
Hogyan döntsd el, hogy használj-e menstruációs kelyhet PDF Nyomtatás E-mail

Egy helyes kis WIKI cikk arról, hogy hogyan döntsd el, hogy használj-e intimkelyhet.

Hogyan döntsd el, hogy használj-e menstruációs kelyhet

from wikiHow - The How to Manual That You Can Edit
A menstruációs kehely egy kis, szilikon kehely, mely összegyűjti a menstruációs folyadékot, nem felszívja, és egy olcsó, környezetbarát alternatívája a betéteknek és tamponoknak. Iskolában vagy munkahelyen, az utolsó dolog, ami hiányzik, az a vaskos betétek szivárgása, vagy talán kényelmetlennek találod a tampont. Az is zavaró, ha az ebédszünetedből öt percet a tampon/betét cseréjér kell szánnod. A menstruációs kelyheket ritkábban kell cserélni, mint a hagyományos intimhigiéniai termékeket. Ha nem vagy biztos benne, hogy használj-e menstruációs kelyhet, olvasd el az alábbi lépéseket és végezz egy kicsit több kutatást, mielőtt döntenél.

Lépések

 1. Kutass. Tudj meg mindent, amit csak lehet a termékről. Ha pénzt adsz érte, tudj meg mindent, amit csak lehet róla.
  • A kehely mellett szól:
   • A kelyhek olcsók. Egy átlagos nő 3000 dollárt költ az élete során eldobható menstruáációs termékekre. Egy átlagos intimkehely 25-50 dollárba kerül, és tíz vagy több évig használható.
   • A kelyhek biztonságosak és tiszták. A tamponokkal és betétekkel ellentétben, melyek vegyszereket tartalmazhatnak, és táplálhatják a baktériumokat, az intim-kelyhek nem segítik a baktériumok szaporodását, és semleges, orvosi minőségű szilikonból, gumiból vagy TPE-ből készülnek. Továbbá, a kelyhek nem szívják magukba a nedvességet, mint a tampon, így a hüvelyi környezetet nem változtatják meg.
   • A kelyhek kényelmesek. A legtöbb nő 12 óán át tudja őket viselni kiürítés nélkül. A testen kívül semmi nem látszik belőlük (mint a tampon madzagja) és használhatjuk őket sportolás közben, úszhatunk és alhatunk vele anélkül, hogy szivárogna. Arra sincs szükség, hogy tartalék felszerelést cipelj magaddal, amikor menstruálsz, mert a kehely mindig nálad van. A kelyhet már a menzesz kezdete előtt el elehet kezdeni használni, ami azoknak hasznos, akiknek rendszertelen a vérzése. A kelyhek 0,5-ször ritkábban szivárognak, és 2,8-szor kevesebbszer kell őket cserélni, és megszűntetik a kellemetlen szagokat.
   • A kelyhek környezetbarátok és test-barátok. Egy átlagos nő több, mint 16.800 eldobható menstruációs terméket használ élete során. A környezeti hatások tekintetében hasonlítsd ezt össze egyetlen szilikon kehellyel. Többet kell tudnod a testedről és a menzeszedről is, ha használni akarod.
   • A kelyhek kényelmesek. A legtöbben egyáltalán nem érzik; könnyen megfeledkezhetsz róla, hogy vseled. Nagynak tűnehet, de egész kicsire össze lehet hajtani a felhelyezésnél és a kivételnél. Vannak nők, akik kevesebb görcsről és puffadásról számolnak be a kehely használata közben. Az, hogy nem száírtja ki a hüvelyt, szintén egy kényelmi faktor soaknak.
  • A kehely ellen szól:
   • A kelyhek hands on, ami azt jelenti, hogy egy kicsit maszatos lehetsz használat közben. Ha émelyegsz a vér látványától, valószínűleg nem a legjobb választás.
   • A kelyhek tanulási időszaka hosszabb, mint a többi menstruációs terméké. 3-4 ciklusba is beletelhet, mire igazán hozzászoksz és kényelmesen tudod használni a kelyhet.
   • A kehylek okozhatnak kényelmetlenséget. Vannak nők, akiknek kényelmetlen lehet a túl erősz szívás vagy egy kemény kehely nyomhatja a húgyhólyagukat vagy a végbelüket, ha olyan a testük formája.
 2. Kérj tanácsot más nőktől, akiknek van, vagy olvasd el, hogy más fogyasztók mit írtak a termékről. A Menstrual Cup LiveJournal Forum egy kiváló hely erre.
 3. Kérdezd meg magadtól, hogy miért szeretnél egyet. Ha jó ötletnek tartod, hogy vegyél és kipróbálj egyet, az alábbi wikiHows (wikiHogyanok) segíetenek kiválasztani a számodra megfelelő kelyhet, és segíetenek megtanulni a hasnálatát.

Tippek

 • Ha veszel egyet, először otthon próbáld ki, így "élesben" magabiztosabb leszel.
 • Az első néhány alkalommal viselj tisztasági betétet arra az esetre, ha egy kicsit szivárogna.
 • Ha tinédzser vagy, beszélj az anyukáddal. Valószínűleg nyitott lesz az ötlethez, és talán meg is veszi neked az első kelyhedet. Lehet, hogy még nem hallott róla, ezért legyél biztos benne, hogy elég világosan és érthetően el tudod magyarázni, hogy mi ez és miért fontolgatod, hogy használd.

Figyelmeztetések

 • Ha online veszed meg, először egy szülővel ellenőrizd (ha még nem vagy felnőtt).
 • Ellenőrizd a méretet, mert a legtöbb esetben nincs lehetőség a cserére.
 • Ha méhen belüli fogamzásgátló eszközt (IUD) használsz, tudd, hogy a kelyheket nem mindig ajánlják együtt használni a  fogamzásgátló eszközzel. Bár sok gyártó ajánlja, és és sok nő sikeresen tudja együtt használni a kettőt, ha a kelyhet nagyon odafigyelve, gyengéden veszi ki. Ez csökkenti a véletlen kirántás esélyét.

Kapcsolódó wikiHows

Források és idézetek

Article provided by wikiHow, a wiki how-to manual. Please edit this article and find author credits at the original wikiHow article on How to Decide About Using a Menstrual Cup. All content on wikiHow can be shared under a Creative Commons license

 


 
Külföldi intimkehely-használók tapasztalatai PDF Nyomtatás E-mail

 

Mivel nálunk Magyarországon még elég kevesen használnak intimkelyhet (Naturcup-ot még kevesebben), megosztok néhány külföldi tapasztalatot (nem csak Naturcup-használóktól), de a márkaneveket nem reklámoznám, maga az intimkehely-életérzés a lényeg :)

 

"Körülbelül egy éve használok intimkelyet, és megváltoztatta az életemet! Életemben először már nem érzem egy megalázó problémának a menstruációt, amivel minden hónapban egy hétig szembe kell néznem. Annyival könnyebbé, tisztábbá és probléma-mentesebbé teszi a menstruációt, hogy néha meg is feledkezem róla. Most már ez a hét is csak olyan, mint a többi. Már első alkalommal, és azóta is könnyen használom, egyszerűen imádom, minden barátnőmet rá akarom beszélni."


"Az X intimkehely előtti életemben UTÁLTAM a menstruációt. Egy rémálom volt, a nagyon erős vérzés miatt vastag sortokban és törölközőkkel az ágyamon aludtam mindig. Az utazás e miatt egy igazi rémálom volt. Napközben is éjszakai betétet kellett hordanom, és még azt is gyakran cserélnem. A vérzésem gyakran nem csak folyékony volt, hanem vérrögök is voltak benne, így tampont nem tudtam használni. El tudjátok ezt az egészet képzelni? 32 éves vagyok.
És most az X cup. Ó Istenem, ez egy csoda! Életemben először átázás nélkül aludtam. Könnyű használni, és szeretem azt a tényt is, hogy nem kell tonnányi betétet elhasználnom, és megtölteni velük egy csomó helyet. Ez egy nagy áttörés a nőknek, egy gyökeres átalakulás! Minden nőnek ajánlom, mert csodálatos használni és kényelmes, és védi a környezetet. Remélem, hogy a következő 5 évben a nők nagy lépést tesznek e felé, és kiütik a rémes betét és tampon cégeket a nyeregből."


"Ez egy áldás! Visszaadja az életed a menstruáció alatt is. Nincs aggodalom, nincs átázás, kevesebb a szemét és a kényelmetlenség."


"Minden nő megérdemelne egy ilyent. Én már több, mint egy éve használom, és hihetetlen! Az elején volt egy kis "igazodási időszak", de a második hónaptól már jól ment. Minden könnyebb vele, az úszás, az alvás, a futás... Régen ezek gondot okoztak, amikor menstruáltam, de most már soha többé! Komolyan, ez az eddigi legjobb befektetés, amit magamért, a környezetért és a pénztárcámért tettem. Bárcsak hamarabb, már 16 évesen hallottam volna róla, nem lett volna soha gond a menstruáció."


"A modern kori találmányok közül ez az egyik legjobb dolog, amivel valaha találkoztam. Imádom! Egyszer véletlenül otthon felejtettem, amikor elutaztam, és szánalmasan éreztem magam, hogy tampont és betétet kell használnom, koszosnak és büdösnek éreztem őket, nem is beszélve arról, hogy mennyi szemetet termel, a csomagolás, az applikátorok és a véres csomagok, mekkora pazarlás! Ez a legjobb dolog, amit a menstruációmért valaha tettem, életmentő!"


"Ez a legjobb dolog, ami egy nővel történhet, bárcsak hamarabb találkoztam volna vele! Azóta mindenkinek ajánlom, ne vesztegessenek el annyi időt a kényelmetlen betétekkel, mint én."


"Triatlonozom, így nagyon fontos, hogy minden nap képes legyek teljesíteni. Az X kehely annyira kényelmes, egyáltalán nem érzem sem úszás, sem futás, sem biciklizés közben. Azért is szeretem, mert (1) nem szennyezem a környezetet az egyszer használatos dolgokkal, (2) utáltam a betétet, (3) utáltam a tampon madzagját, (4) utáltam, amikor úszás után elfelejtettem tampont cserélni, és gusztustalanul átázott."


"Éveken át fontolgattam, hogy vegyek egy intimkelyhet. A tamponoktól rettenetesen féltem, míg nem találkoztam az applikátor-mentes megoldással, és féltem, hogyan érezném magam egy flexibilis kehellyel "ott lent". Amikor tampont használtam, soha nem éreztem olyan szivárgás-mentesnek, amilyennek lennie kellett volna, így másodlagos védelemként betétet is használtam. Végül elegem lett, és rendeltem egy X kelyhet. Volt néhány kellemetlen pillanat első alkalommal, nem tűnt könnyűnek összehajtani és pozícióba helyezni, biztos voltam benne, hogy először rosszul csináltam, mert úgy éreztem, hogy eltűnt. Amikor végre rendesen bent volt, nem éreztem mást, csak végtelen kényelmet! Egyáltalán nem szivárgott, el sem tudom mondani, mennyire csodálatos! A betéttel mindig koszosnak éreztem magam, a tampon pedig kiszárított. Most tisztának és kiegyensúlyozottnak érzem magam. Az, hogy egy nap csak kétszer, esetleg háromszor kell kiürítenem, csodálatos a kétgyerekes sűrű napirendem mellett. Az is jó, hogy jobban összhangba kerültem a testemmel, mindig tudom, hogy mely szakaszában vagyok a ciklusnak, mennyire erős a vérzésem. Megért minden centet, soha nem térnék vissza az eldobható betétekhez és tamponokhoz."


"A negyvenes éveim végén vagyok (bárcsak hamarabb tudtam volna erről), és a változó kor miatt a menzeszem gyakran szabálytalan időközökben jön meg, de most már nem kell aggódnom amiatt, hogy váratlanul ér, vagy kifogyok a "felszerelésből", nem is beszélve arról, mekkora kényelmet ad, egyáltalán nem szárít ki, nem úgy, mint a tamponok az utóbbi időben."


"Az egyetlen bajom vele, hogy állandóan megfeledkezem róla! :-))"


 
Melissa Naturcup tesztje PDF Nyomtatás E-mail

Amikor elkezdtem az interneten utána olvasni a cup-oknak, találtam rá Melissa szuper blogjára (http://menstrualcupinfo.wordpress.com), ahol rengeteg hasznos információ van. Melissa az összes fajta cup-ot kipróbálta, amihez csak hozzáfért, és leírta a tapasztalatait. Persze ezek is csak szubjektív vélemények, de azt hiszem, annak, aki már kipróbált ennyi kelyhet, érdemes figyelni a véleményére.

Íme Melissa tapasztalatai:

A kehely

A Naturcup Spanyolországból származik. Csak a közelmúltban kezdték el forgalmazni a terméket, úgy tűnik, hogy már dolgoztak a marketingen jó ideje.

Amikor megvizsgáltam a Naturcup-ot, az anyagáról az Mpower, vagy az eredeti Femmecup modell jutott eszembe. Bár az alsó fele vékonyabb, ez lágyabbá teszi. Szóval úgy értem, sokkal inkább olyan, mint egy puha, rugalmas műanyag, nem gumiszerű az érzete (bár orvosi szilikonból készült). 4 lyuk van a felső pereme alatt, megfelelő a méretük, hogy könnyen tisztíthatóak legyenek.

A kehely vastagabb/keményebb a felső felében. A legpuhább része, azt mondanám, a golyós szár feletti rész. 3 mérési vonal van a kehely belsejében (5, 10 és 15 ml). A méret jelölve van belül a kehely alján. A szár feletti részen 3 nagyon finom gyűrű van, elég hangsúlyosak ahhoz, hogy segítsenek a kivételnél, de nem annyira, hogy zavarnának viselés közben.

A kehely tesztelése

Követve a cég utasításait, forraltam a kelyhet, és adtam neki egy "teszt kört". A saját tapasztalataim valószínűleg a testem "keménységével " vannak kapcsolatban - ahhoz, hogy a puhább kelyhek kinyíljanak, általában extra próbálkozás kell. Ez nincs mindenkinél így, de nálam igen. Különösen a nagy méretnél. A közepes és kis méretűek könnyebbek nekem. Az is lehet, hogy ez azért van, mert nagyon alacsonyan van a méhnyakam (rövid vagyok belül). De tudom, hogy sok nő van, akik sokkal inkább kedvelik a lágyabb kelyheket, és ezt az egyetlen fajtát fogják használni, de hát mindenki más... A kelyhet kényelmes volt felhelyezni és viselni is. Könnyen összehajtani, és könnyű megtartani. Ez egy hosszabb kehely, így ha magasabban van a méhnyakad, ezt könnyebben el lehet elérni.

A lágyabb kelyhek felhelyezésére én általában a "C" hajtogatási módot használom. De a Naturcup esetében az "Origami" hajtogatást hogy sokkal könnyebbnek találtam. Az összehajtott résszel lefelé helyeztem be (úgy tűnik, ez segít a legtöbb kehelynél, hogy jobban kinyíljon). Mindig figyelek arra, hogy az egyik levegőztető lyuk a behajtott rész belsejében legyen. Így hosszabb ideig van kitéve a levegőnek, jobban ki tud nyílni, hiszen a belső behajtott rész ér utoljára a bőrhöz (a hüvely falához).

Amikor első alkalommal próbáltam felhelyezni, az csak egy "száraz járat" volt, vagyis nem menstruáltam. De amikor végre megjött, ki tudtam próbálni "élesben". Sokan, köztük jómagam is úgy érzik, hogy könnyebb a kehely felhelyezése a vérzés alatt (úgy tűnik, minden sokkal nyugodtabb). És azt kell mondanom, minden sokkal könnyebb volt ebben az időszakban.

A puhább kelyheket általában félig helyezem be, hagyom kinyílni, és utána tolom feljebb. De Naturcup esetében jobbnak találtam a lefelé néző origami hajtogatással végig felhelyezni, majd óvatosan megforgattam, míg teljesen kinyílt.

Mivel alacsonyan van a méhszájam, minden kehely nagyon alacsony marad lent bennem. De még így sem zavart a golyós szár. A golyós szár miatt nagyon könnyen ki tudtam venni a kelyhet, mert van egy kis rész a golyó és a kehely alja között, így volt elég hely az ujjaimnak, hogy megfogjam. Ezzel a kelyhet könnyű volt a kivétel közben megforgatni, amire egyeseknek szükségük van.

Ahogy ránézek, el kell, hogy mondjam, hogy egész jó kapacitása van. Jól teljesített a legnehezebb napomon is, a keményebb felső perem és a kinyílás jól zárt. :) Ez a kehely egy másik jó megoldás azok számára, akik nem használhatnak "túl rövid" kelyhet, mert ez egy elég hosszú ahhoz, hogy könnyű legyen megfogni.

Örülök, hogy végre adhattam egy közelebbi betekintést a Naturcup-ról. Sokan voltak kíváncsiak rá. Nekem azt mondták, hogy jelenleg csak Spanyolországban árulják a Naturcup-ot, mert még nem készítették el a dobozt és a használati utasítást más nyelveken. Talán a jövőben más országokba is értékesítik, majd meglátjuk mi lesz....?

 

Melissának üzenjük, hogy mi már megszereztük, igaz, hogy még nem készült gyári magyar nyelvű doboz és használati útmutató, de mi lefordítottunk mindent (és nem az én hiányos angolommal)


 
Videók PDF Nyomtatás E-mail

Angolul értőnek néhány videó:

1. A Naturcup intim kehely bemutatása
http://www.youtube.com/watch?v=N0As6MwazRM

2. Különböző hajtogatási módok (hang nélkül)
http://www.youtube.com/watch?v=Nt6L-POE-b0&feature=fvwrel


 
Az első élmények PDF Nyomtatás E-mail

Gajdos Enikő vagyok, a weboldal tulajdonosa, és szeretném elmesélni, hogyan kerültem kapcsolatba a Naturcup-pal.

Az első élményem az volt, hogy a neten véletlenül belefutottam egy cikkbe, ahol egy menstruációs tölcsérről írtak. El sem tudtam képzelni, mire lehet jó egy tölcsér a menstruációnál, olyan bizarr volt, hogy muszáj volt rákattintanom a folytatásra. Aztán rájöttem, hogy nem tölcsérről van szó (én pont ezért más szót kerestem a "cup" magyarra fordítására), de még mindig elég meredeknek tartottam az egészet. Főleg a kép miatt, akkora volt az az izé, el sem tudtam képzelni, hogy kényelmesen elférhet a hüvelyben. Elolvastam viszont néhány vásárlói tapasztalatot, és tíz perc után már ott tartottam, hogy ezt feltétlenül ki kell próbálnom.

Persze az ember lánya ésszel él, utána néztem a neten, lehet-e olcsóbban kapni ilyesmit. Egy francia cégnél találtam egy akciót, ahol olcsóbban, ráadásul egy áráért két cup-ot is adtak, egy kisebbet és egy nagyobbat. Igaz, fekete színben, de kit izgat, úgysem fogom látni... Gyorsan meg is rendeltem, és alig vártam, hogy kipróbálhassam.

Kicsit aggódtam a felhelyezéstől, de a hajtogatás simán ment, és tényleg nem volt túl nagy, nem éreztem semmit. Néhány órán át boldogan jártam-keltem, aztán elkezdtem aggódni, hogy honnan fogom tudni, hogy megtelt, meg kellene nézni. És itt jött a "katasztrófa". :))

Alig értem el a szárát, és nem tudtam megfogni. Csalódott és dühös voltam, hogy minek kell nekem minden hülyeséget kipróbálni, mekkora égés lesz, ha a férjem se tudja kipiszkálni, és orvoshoz kell mennem, hogy kiszedje. Tovább küzdöttem, eredménytelenül. Ha nagy nehezen sikerült is elkapnom a szárat, tapodtat sem mozdult, mintha belém kötött volna. Kétségbe esve ültem le a számítógép elé, hátha találok valami tanácsot. Köszönet és ezer hála az internet szülőatyjának, és a lelkes fórumozóknak, meglett a megoldás, ami nekem is bevált. "Guggolj le, és nyomj úgy, mintha kakilnál." És igen,  lejjebb jött, már meg is tudtam rendesen fogni. A vákuum nehezen engedett, de végül - nem kis erőfeszítés árán - kijött. így utólag elég nevetséges visszagondolni a történetre, mert azóta semmi gondom nem volt a kivétellel.

Volt viszont a mérettel és a szivárgással. A kisebb méret jó volt a ciklus vége felé, az elején viszont hamar megtelt, és szivárgott. A nagyobb méret kényelmetlen volt, hiába vágtam le a szárát. Vagy alul piszkált, vagy a méhszájamat nyomta, hiába próbáltam jó helyre tenni, mindig feljebb csúszott. Ennek ellenére szerettem, mert sokkal szabadabbnak éreztem magam. Bíztam benne, hogy néhány ciklus alatt megtanulom használni, és összeszokunk.

Közben ráakadtam egy amerikai oldalra, ahol nagyon sok hasznos információt találtam, és elhatároztam, hogy készítek egy weboldalt, ahol megpróbálok minél több információt elérhetővé tenni magyarul is. Így született meg először az INTIMKEHLY.info oldal, aminek a feltöltése idő hiányában abbamaradt, majd igyekszem folytatni. Olvasgatás közben találtam rá a Naturcup-ra, ami a leírása alapján nagyon szimpatikus volt, és elhatároztuk, hogy ha tényleg jó, elkezdjük forgalmazni. Rendeltem egy párat, aztán az első "bevetés" után már intéztem is a webáruházhoz szükséges dolgokat, és a csapatot.

A Naturcup tényleg fantasztikus, a régihez képest összehasonlíthatatlanul kényelmesebb, azóta csak ezt használom, nem kellett várni, hogy "összeszokjunk", az első használattól kezdve tökéletesen működik.


 


Naturcup.hu 2012 © Minden jog fenntartva