Külföldi intimkehely-használók tapasztalatai PDF Nyomtatás E-mail

 

Mivel nálunk Magyarországon még elég kevesen használnak intimkelyhet (Naturcup-ot még kevesebben), megosztok néhány külföldi tapasztalatot (nem csak Naturcup-használóktól), de a márkaneveket nem reklámoznám, maga az intimkehely-életérzés a lényeg :)

 

"Körülbelül egy éve használok intimkelyet, és megváltoztatta az életemet! Életemben először már nem érzem egy megalázó problémának a menstruációt, amivel minden hónapban egy hétig szembe kell néznem. Annyival könnyebbé, tisztábbá és probléma-mentesebbé teszi a menstruációt, hogy néha meg is feledkezem róla. Most már ez a hét is csak olyan, mint a többi. Már első alkalommal, és azóta is könnyen használom, egyszerűen imádom, minden barátnőmet rá akarom beszélni."


"Az X intimkehely előtti életemben UTÁLTAM a menstruációt. Egy rémálom volt, a nagyon erős vérzés miatt vastag sortokban és törölközőkkel az ágyamon aludtam mindig. Az utazás e miatt egy igazi rémálom volt. Napközben is éjszakai betétet kellett hordanom, és még azt is gyakran cserélnem. A vérzésem gyakran nem csak folyékony volt, hanem vérrögök is voltak benne, így tampont nem tudtam használni. El tudjátok ezt az egészet képzelni? 32 éves vagyok.
És most az X cup. Ó Istenem, ez egy csoda! Életemben először átázás nélkül aludtam. Könnyű használni, és szeretem azt a tényt is, hogy nem kell tonnányi betétet elhasználnom, és megtölteni velük egy csomó helyet. Ez egy nagy áttörés a nőknek, egy gyökeres átalakulás! Minden nőnek ajánlom, mert csodálatos használni és kényelmes, és védi a környezetet. Remélem, hogy a következő 5 évben a nők nagy lépést tesznek e felé, és kiütik a rémes betét és tampon cégeket a nyeregből."


"Ez egy áldás! Visszaadja az életed a menstruáció alatt is. Nincs aggodalom, nincs átázás, kevesebb a szemét és a kényelmetlenség."


"Minden nő megérdemelne egy ilyent. Én már több, mint egy éve használom, és hihetetlen! Az elején volt egy kis "igazodási időszak", de a második hónaptól már jól ment. Minden könnyebb vele, az úszás, az alvás, a futás... Régen ezek gondot okoztak, amikor menstruáltam, de most már soha többé! Komolyan, ez az eddigi legjobb befektetés, amit magamért, a környezetért és a pénztárcámért tettem. Bárcsak hamarabb, már 16 évesen hallottam volna róla, nem lett volna soha gond a menstruáció."


"A modern kori találmányok közül ez az egyik legjobb dolog, amivel valaha találkoztam. Imádom! Egyszer véletlenül otthon felejtettem, amikor elutaztam, és szánalmasan éreztem magam, hogy tampont és betétet kell használnom, koszosnak és büdösnek éreztem őket, nem is beszélve arról, hogy mennyi szemetet termel, a csomagolás, az applikátorok és a véres csomagok, mekkora pazarlás! Ez a legjobb dolog, amit a menstruációmért valaha tettem, életmentő!"


"Ez a legjobb dolog, ami egy nővel történhet, bárcsak hamarabb találkoztam volna vele! Azóta mindenkinek ajánlom, ne vesztegessenek el annyi időt a kényelmetlen betétekkel, mint én."


"Triatlonozom, így nagyon fontos, hogy minden nap képes legyek teljesíteni. Az X kehely annyira kényelmes, egyáltalán nem érzem sem úszás, sem futás, sem biciklizés közben. Azért is szeretem, mert (1) nem szennyezem a környezetet az egyszer használatos dolgokkal, (2) utáltam a betétet, (3) utáltam a tampon madzagját, (4) utáltam, amikor úszás után elfelejtettem tampont cserélni, és gusztustalanul átázott."


"Éveken át fontolgattam, hogy vegyek egy intimkelyhet. A tamponoktól rettenetesen féltem, míg nem találkoztam az applikátor-mentes megoldással, és féltem, hogyan érezném magam egy flexibilis kehellyel "ott lent". Amikor tampont használtam, soha nem éreztem olyan szivárgás-mentesnek, amilyennek lennie kellett volna, így másodlagos védelemként betétet is használtam. Végül elegem lett, és rendeltem egy X kelyhet. Volt néhány kellemetlen pillanat első alkalommal, nem tűnt könnyűnek összehajtani és pozícióba helyezni, biztos voltam benne, hogy először rosszul csináltam, mert úgy éreztem, hogy eltűnt. Amikor végre rendesen bent volt, nem éreztem mást, csak végtelen kényelmet! Egyáltalán nem szivárgott, el sem tudom mondani, mennyire csodálatos! A betéttel mindig koszosnak éreztem magam, a tampon pedig kiszárított. Most tisztának és kiegyensúlyozottnak érzem magam. Az, hogy egy nap csak kétszer, esetleg háromszor kell kiürítenem, csodálatos a kétgyerekes sűrű napirendem mellett. Az is jó, hogy jobban összhangba kerültem a testemmel, mindig tudom, hogy mely szakaszában vagyok a ciklusnak, mennyire erős a vérzésem. Megért minden centet, soha nem térnék vissza az eldobható betétekhez és tamponokhoz."


"A negyvenes éveim végén vagyok (bárcsak hamarabb tudtam volna erről), és a változó kor miatt a menzeszem gyakran szabálytalan időközökben jön meg, de most már nem kell aggódnom amiatt, hogy váratlanul ér, vagy kifogyok a "felszerelésből", nem is beszélve arról, mekkora kényelmet ad, egyáltalán nem szárít ki, nem úgy, mint a tamponok az utóbbi időben."


"Az egyetlen bajom vele, hogy állandóan megfeledkezem róla! :-))"


 

Szólj hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés, nem olvasható

Naturcup.hu 2012 © Minden jog fenntartva