GYIK - tisztítás, ápolás PDF Nyomtatás E-mail


Mi a legjobb sterilizálási mód?

Minden gyártó ajánl legalább egy sterilizálási módot, amely biztosítja, hogy a kehely a rendszeres sterilizálás mellett is évekig megőrizze minőségét, érdemes minden esetben ezt az eljárást követni. Legtöbben a kifőzést javasolják, 3-5-10 percig (gyártótól függően), talán ez a legegyszerűbb módszer, arra viszont nagyon kell figyelni, hogy elegendő bő vízben forraljuk a kelyhet, mert ha elpárolog a víz, és nem úszik a felszínen, az edény aljához érve megolvadhat a szilikon.


Milyen gyakran sterilizáljam? Tényleg elég csak az elején vagy a végén?

Valóban elegendő a menstruáció előtt és/vagy után sterilizálni a kelyhet, közben elegendő a sima tisztítás (meleg vízzel, szappannal), mert az orvosi szilikonon nem tapadnak meg a baktériumok.


Hogyan tisztítsam, hogy elkerüljem az elszíneződést és a szagokat?

Először mindig HIDEG vízzel öblítsd ki (így nem fog elszíneződni), aztán mosd meg meleg vízzel és intim szappannal vagy más illatmentes szappannal.


Mi van, ha nyilvános WC-n kell kiürítenem?

Ha nem tudod kimosni, egyszerűen ürítsd ki, töröld meg WC papírral vagy nedves törlővel, és helyezd fel újra, majd a legközelebbi alkalommal, ha teheted, mosd meg vízzel és szappannal. Jó megoldás, ha beviszel magaddal egy üveg vizet, így kiöblítheted.


Hogyan tisztítsam a kelyhet, ha olyan helyen vagyok, ahol a csapból nem ivóvíz folyik?

A kelyhet egy nap legalább egyszer meg kell mosni ivóvíz minőségű vízzel. Ha a csapból nem ilyen folyik, palackozott, vagy forralt vizet használj.

 

Naturcup.hu 2012 © Minden jog fenntartva