PDF Nyomtatás E-mail

A Naturcup Intimkehely használata során felmerülő problémák, és azok megoldása


Szivárgás

A szivárgást általában a kehely nem megfelelő felhelyezése okozza. Ahhoz, hogy megbizonyosodj róla, hogy teljesen kinyílt-e, érintsd meg a kehely alját, és ha úgy érzed, hogy valahol nem nyílt ki, forgasd körbe, hogy teljesen kinyíljon. Nem kell kivenni, elég megforgatni.

A szivárgás máik oka az szokott lenni, ha túl magasra van felhelyezve a hüvelyben a kehely. Nem kell olyan magasan lennie, mint a tamponnak, a hüvely bejáratánál kell lennie az aljának. Ha a szivárgás nem szűnik meg, és 0 vagy 1-es méretet használsz, valószínűleg nagyobb méretre van szükséged. Ha már a legnagyobb méretet használod, az intímtorna segíthet a probléma megoldásában. Míg nem leszel gyakorlott a kehely használatában, használj intimbetétet, vagy tisztasági betétet, hogy biztos legyél a védelemben.


Kényelmetlenség

Ha kényelmetlennek érzed a kelyhet, valószínűleg nincs rendesen felhelyezve. Ha a Naturcup-ot helyesen helyezed fel, egyáltalán nem érzed. Ha a szárat túl hosszúnak találod, rövidebbre vághatod. (De valószínűleg erre nem lesz szükség, annyira kényelmes a kialakítása.)


Nehéz kivétel

Eleinte nehéznek érezheted a kehely kivételét. Ne aggódj, ez csak azért van, mert még nem szoktál  hozzá. Ha ideges vagy, a hüvelyi izmaid is megfeszülnek. Fontos, hogy próbálj relaxálni, és kényelmes  testhelyzetben láss neki a feladatnak. Az egyik módszer, ha a hüvelyk- és mutató ujjaddal összenyomod  a kehely alját, így be tud menni a levegő, és megszűnik a vákuum hatás. Másik módszer a kehely ide-oda mozgatása, billentése, miközben megpróbálod kifelé húzni. Ha úgy érzed, hogy túl magasan van, és nem éred el, a hüvelyizmok megfeszítésével lejjebb tolhatod. (Ilyen esetben az is segít, ha leguggolsz, és úgy teszel, mintha kakilni próbálnál, addig nyomj, amíg nem érzed, hogy lejjebb ereszkedett.)


 

Naturcup.hu 2012 © Minden jog fenntartva